Mimořádný Návštěvní den 1. října 2011

Sobota 1. října 2011 byla pro nás hodně netradičním termínem, neboť se vymykala “ tradiční“ poslední sobotě v měsíci. Důvodem byla prosba Automotoklubu z Kralup nad Vltavou, který se na nás obrátil s prosbou, zda by v tento termín mohl být otevřen náš řopík, neboť přes Sazenou chtějí vést svojí letošní spanilou jízdu.

Nemohli jsme jinak než vyhovět a byli jsme zvědaví, jak to bude vypadat. První zprávy hovořili o tom, že by mohlo dorazit okolo 30ti historických vojenských automobilů. Nakonec jsme se rozhodli, že uděláme celodenní návštěvní den, i když jsme počítali, že mimo tét akce moc lidí nedorazí. Což se nám nakonec potvrdilo, ale nebylo to tentokrát moc na škodu.
Bylo krásné slunečné počasí, což na první říjnový den bylo neobvyklé.

Kolona dorazila cca o půl čtvrté a my byli hodně překvapeni. Automobilů nakonec dorazilo něco přes čtyřicet. Čekali jsme víceméně osobní automobily, ale dorazili i hasičské tatrovky, vozy Praga V3S, ale také i ruský těžkotonážní ZIL. Další překvapení nás čekalo v počtu lidí, kteří dorazili. Troufám si říct, že jich bylo okolo 200. Výklad tentokrát proběhl venku před objektem hromadně a poté skupinky po cca 13 lidech chodili dovnitř objektu.

Po celkové prohlídce pokračovala celá kolona do cíle své spanilé jízdy, ale nás čekalo poslední překvapení dne. Dorazili k nám návštěvníci v překrásně Tatře 603..Opravdu krásné, jako bychom se posunuli o řadu let zpět.

Celkově tedy musíme říci, že šlo o velmi povedený první říjnový den.